PAN
PAN
PAN
PAN
PAN
PAN
PAN

Snoei en verzorging


Verzorgen van bomen kan gaan van het correct begeleiden (door snoei) van een straatboom, veiligheidssnoei in een park of dreef, onderhoud aan een beschermde monumentale boom, tot het verbeteren van de groeiplaats bij problemen.

Hoogstamfruit verdient extra aandacht. Het is een eeuwenoude traditie en een uiting van cultuur die meer en meer herwaardering krijgt in ons landschap. Wij proberen de oude kennis die hierin wat verloren is gegaan terug een plaats te geven binnen de moderne boomverzorging. Dit gaat van advies bij aanleg van een nieuwe boomgaard tot het restaureren van verwaarloosde oude bomen.


Referentie: Groeiplaatsherinrichting na ophoging in een park.

Ophoging is een helaas vaak voorkomend probleem bij heraanleg en infrastructuurwerken. Het is nefast voor de boomwortels. Herstel is onvermijdelijk voor behoud van de bomen en dit vraagt een doorgedreven know-how.

Toen we voor het eerst in dit park kwamen, waren de meeste fijnere wortels al afgestorven. Voor een mooie Liriodendron kwam hulp te laat, maar de kastanjes zullen het zeker halen. Ondertussen (een half jaar later) is al een nieuwe strooisellaag aan het opbouwen, en toont het bodemleven en de jonge haarwortels de kracht van een boom, en van de natuur!